Fedora 10:n kokeilu eeePC 900:ssa

Tuoreen Fedora 10:n julkaisun innoittamana päätin kokeilla asennusta eeePC 900:een ja kirjoitella pienen merkinnän kokemuksista.

Kynnys asennusoperaatioon oli suhteellisen matala, koska laite oli vielä aikalailla työn alla Ubuntu 8.10 päivityksen jäljiltä.

Vaikka normaalityöpöytäköytössä Ubuntun puolella on ollut KDE4, latasin Fedorasta silti Gnome -version, jonka siirsin muistitikulta käynnistyväksi käyttäen levyimagen LiveOS -hakemistosta löytyvää livecd-iso-to-disk -skriptiä.

Varsinainen asennus eeePC:n puolelle oli hyvin suoraviivainen. Suurimpana positiivisena yllätyksenä aiemmin kyseisen laitteen kanssa ongelmallinen wlan toimi suoraan asennuksen jälkeen. Wlan on/off -funktionäppäin tosin vaatii silti säätämistä samoin kuin muutkin ylimmän rivin Fn -näppäimen takana olevat toiminnot äänen hallintaa lukuunottamatta. Fedoran wikissä näyttäisi olevan tähän hyvin informaatiota tarjolla.

Vaikkakin testailu on vielä hyvinkin alkuvaiheessa vaikuttaa Fedora 10 oikeinkin mukavalta ja kiusaus asentaa se myös pääkoneelle on toistaiseksi suuri. Tähän mennessä häiritsevintä on ollut yum -paketinhallinnan suunnaton hitaus apt-getiin verrattuna ja pakettivalikoiman suppeus. Jälkimmäiseen tosin auttaa ainakin jonkin verran rpmfusion.org.

blog comments powered by Disqus