Last.fm -soitin S60 puhelimelle

Olen pitemmän aikaa kaipaillut kännykkään ohjelmaa, joka osaisi soitaa Last.fm:n nettiradiostreameja. Last.fm on palvelu, jonka avulla omia kuuntelutottumuksiaan voi tilastoida ja samalla kuunnella mahdollisimman hyvin oman tyylistään musiikkia nettiradiona. S60 -kännykällä vastaava onnistuu käyttäen avointa lähdekoodia olevaa Mobbleria.

Radion kuuntelun lisäksi Mobbler osaisi ilmeisesti lähettää tilastoja puhelimen omalla soittimella kuunnellusta musiikista, mutta sitä en ole vielä testannut, koska musiikin siirtely bluetoothin käyttäminen musiikin siirtelyyn ja puhelimen vakiosoitin ovat sellainen yhdistelmä ettei tule mielenkään korvata täysin vanhaa uskollista iRiver T10:iä.

Nettiradiokäyttöön Mobbler vaikuttaisi käyttöliittymän osalta oikein mukavalta – pysäytys, inhokki / lempikappaleeksi merkitseminen ja seuraavaan hyppääminen tapahtuvat kätevästi puhelimen ristiohjaimella. Suomen kielinen käännös tosin on vähintäänkin hämmentävä. Nähtäväksi jää kuluuko akkua sellaiseen tahtiin, että soitinta ei viitsi ihan jatkuvasti käyttää.

blog comments powered by Disqus