Mukautuva sivusto

Automaattisesti eri päätekokoihin mukautuvat sivustot (eng. responsive web design) on ollut jo useamman vuoden lisääntyvä trendi ja nyt on myös tämä blogi päivitetty mukautuvaksi. Tässäpä pieni tietoisku muutoksesta.

Lopullisena sysäyksenä tähän toimi myös omien käyttötottumusten muuttuminen enemmän mobiilisuuntaan. Nexus 7 tabletin myötä perusselailu ja sisällön kuluttaminen on siirtynyt yhä enemmän tabletin puolelle ja Nexus 4:n korvattua vanha N900 on myös kännykällä selailu lisääntynyt. Oli suorastaan noloa, että oma vaikkakin viime aikoina harvakseltaan päivittyvä blogi ei ollut vielä eri päätelaitteille suoraan mukautuva.

Nyt asia on korjattu. Toteutus on tehty puhtaasti CSS -tyylitiedostoilla käyttäen media query -ominaisuuksia huomioiden kolme eri käyttötapausta. Mobiililaite pystysuuntaisella ruudulla, tablet -kokoinen laite vaakasuunnassa (samalla tietokone pienellä resoluutiolla) ja läppäri/pöytäkone suurella resoluutiolla.

Apuna myös hieman Bootstrap -kirjastoa ja uudet skaalautuvammat kuvakkeet löytyivät FontAwesome -tyyli-/fonttipaketista.

blog comments powered by Disqus