Toinenkin blogi

Olen pitkään halunnut kirjoittaa blogia myös englanniksi ja siitä syystä kovasti pähkäillyt vaihtoehtoja, miten toteuttaa hyvin monikielinen sivusto. Lopulta päädyin ratkaisemaan asian niin, että perustin viime syksynä uuden Byte Plumbing nimisen blogin englanninkieliselle sisällölle.

Tarkoituksena on pitää uuden blogin linja enemmän ammatillisessa sisällössä käsitellen web- ja muuta sovelluskehitystä ja niihin liittyviä asioita ja pitää tämä epäblogin puoli muissa harrastussisällöissä. Mutta välillä tilannetta varmasti määrittää sekin haluaako kirjoittaa millä kielellä.

Tähän mennessä olen kirjoittanut muunmuassa virtuaalisten kehitysympäristöjen asennuksesta Vagrantilla, Jolla -sovellusten lokalisoinnista ja esitellyt Mosh -protokollan. Moshiin kannattaa muuten tutustua, jos joudut ottamaan ssh -yhteyksiä epävakaiden tai hitaiden verkkojen yli esim. mokkulan tai kännykän kanssa.

Mutta mistä nimi Byte Plumbing, eli “tavuputkityöt” – tai jopa “bittiputkihommat”, jos otetaan taiteellisia vapauksia ja lipsutaan sanatarkkuuden kanssa? Unix ja Linux -käyttöjärjestelmissä putkella ohjataan komentoriviohjelmien välillä toisen ohjelman tulostetta eteenpäin toisen ohjelman käsiteltäväksi. Operaatiota kuvataan pystyviivamerkillä |, jota kutsutaan tästä syystä myös putketksi.

blog comments powered by Disqus