Minäkin siirryin Feedlyyn

Muutama vuosi sitten etsin vaihtoehtoja osalle Googlen palveluista ja olen sen jälkeen lukenut RSS -syötteet itse hostatulla Tiny Tiny RSS -palvelulla ja tablettikäytössä sen “virallisella” Android -sovelluksella.

RSS -syötteethän ovat kätevä tapa seurata suosikkisivustoja vierailematta jatkuvasti itse niillä ja ilman pelkoa, että uutta sisältöä hukkuisi käyttäjäkohtaisen “personoinnin” taakse, kuten vaikkapa Facebookin tilapäivityksillä on tapana. Erityisesti verkkaisempaan tahtiin päivittyvien blogien seurantaan ne ovat verrattomia.

Koko tänä aikana TT-RSS on kehittynyt huimasti ja aktiivisesti julkaistut päivitykset ovat olleet suhteellisen ongelmattomia asentaa, mutta kaikesta tästä huolimatta aloin kaivata jollain hankalasti määriteltävällä tavalla uudenlaista käyttökokemusta.

Oli siis aika kokeilla jotain uutta ja päädyin testaamaan Feedlyä Tervosen Jarkon suositusten perusteella. Ironisesti tämä liike vei nyt takaisin isomman pilvipalvelun pariin.

Työpöytäkäytössä Feedly pyörii selaimessa. Nexus 7 -tabletissa ja Jollassa käytössä on Feedlyn Android -sovellus. Verteksi.net -blogista bongasin Jollalle myös pari Sailfish -sovellusta: Feed Haven ja Feed'me, mutta niitä en ole vielä testannut.

Mikä Feedlyssä viehättää

Käyttöliittymä on kokonaisuutena varsin kivan oloinen, mutta heti ensinäkemältä innostuin Home -näkymään, koska se kykenee tarjoilemaan tuoreimmat artikkelit mukavasti aamupalan mittaisina paketteina.

Toki tuoreimpien artikkeleiden lukemiseen löytyy toiminnot lähes kaikista RSS -lukijoista, mutta Feedlyn toteutuksessa selaamisessa pääsee joskus myös loppuun asti, vaikka lukematonta olisi paljon jäljellä, mikä osaltaan hieman ehkäisee infoähkyn syntymistä.

Lisäksi uusien syötteiden lisääminen on kätevää. Kokonaisen osoitteen sijaan useimmiten riittää, että hieman tapailee sivuston tai domainin nimeä, mikä helpottaa käyttöä erityisesti kännykän kanssa.

Siirtyminen TT-RSS:stä Feedlyyn oli helppoa molemmista löytyvän OPML export/import -toiminnon ansiosta ja samasta syystä myös Feedlystä on helppo aikanaan jatkaa eteenpäin, jos sen viehätys sattuu häviämään.

blog comments powered by Disqus