Operasta käyttöselain

Hiljattain Operalla muutamia testejä töissä pyöritellessä sain inspiraation kokeilla sitä ihan vakiokäytössä. Nopeus ja muistinkäytön vähyys verrattuna Kettuun ovat olleet tiedossa, mutta saatavilla olevat selainlaajennukset ovat pitäneet Firefoxin ainakin tähän asti normaalikäytössä.

Nyt kumminkin päätin kokeilla Operaa aivan oikeasti ja tutkia saanko aikaan vastaavat ominaisuudet kuin nykyisellä Firefox-virityksellä. Onnistuin yrityksessäni kohtalaisesti ja tässä lyhyt yhteenveto käytettyjen add-onien korvaajista.

Firefox -add-onOperan vastine/workaround
Adblock plus»BFilter proxy (saatavilla Windows, Linux, OSX -versiot)
GreaseMonkey»Operan userscriptit
Flashblock»Flashblock userscript
Stylish»Operan userscriptit
Firebug»Operaan integroitu Dragonfly
Del.icio.us bookmarks»Del.icio.us direc.tor ei suostunut yhteistyöhön 10 beta 2:n kanssa, mutta ainakin linkin lisäysnapit voi säätää työkalupalkkiin.
Zotero»Ilmeisesti ei onnistu

BFilter on vaikuttanut sen verran toimivalta, että se selainriippumattomuutensa ansiosta todennäköisesti korvaa Adblock+:n myös Firefox-käytössä varsinkin kun Adblock+:n filterit pystyy kääntämään BFilterin ymmärtämään muotoon. Näin Viltteri.netin suomalaisille mainoksille laaditun listan käyttö jatkuu Operasta huolimatta. Samasta syystä BFilter on toimiva ratkaisu mainosten kanssa tuskaileville Chromen käyttäjille myös.

Lopputuloksena Firefoxin vastaavaan verrattavan Del.icio.us -käyttöliittymän puuttuminen oli aika kova pettymys, eikä tyylien päivitysten hakeminen ole Stylish -add-onin tasolla. Silti tällä hetkellä tuntuu, että voin nuo puutteet kestää nopeamman toimivuuden ansiosta ainakin jonkin aikaa. Zoteroa en päivittäin onneksi tarvi.

blog comments powered by Disqus