Facebook chat irssiin

Facebook on julkaissut chat -ominaisuudelle Jabber/XMPP -tuen. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Pidginiä käytettäessä, ei enää tarvitse erillistä pluginia, josta kirjoittelin aiemmin ja homma toimii luonnollisesti muillakin Jabber -pikaviestimillä, kuten esimerkiksi Bitlbeellä, jolla saa välitettyä muut IM-protokollat haluamalleen irc-ohjelmalle.

Käytettävät asetukset löytyvät tästä. Kunhan Bitlbee on ensin muuten säädetty kuntoon käyttäen joko jotain valmista palvelinta tai omaa asennusta, onnistuu tilin lisääminen FB chattia varten seuraavalla komennolla:

account add jabber fb-tunnus@chat.facebook.com salasana

Nyt on kaikenmoinen pikaviestittely hoidettavissa irssistä käsin. Tosin nähtävästi ne kaverit, jotka eivät ole asettaneet FB -profiilin asetuksista omaa nickiään näkyvät tympeästi user id -numerosarjana, joten jos tätä satutte lukemaan: saa toimia. ;-) Realname -kenttä toki näkyy irssissä kuten pitää.

Yleisempää ohjetta Bitlbeen käyttöön löytyy täältä.

EDIT: Redditin aihetta käsittelevästä viestiketjusta löytyi linkki skriptiin, joka korjaa Bitlbeen user id -ongelman, korvaamalla ne oikeilla nimillä: http://a.ngus.net/bitlbee_rename.pl

blog comments powered by Disqus