Blogi uudistui konepellin alta

Pidemmän aikaa olen halunnut vaihtaa blogini Wordpress alustalta johonkin Ruby -pohjaiseen lähinnä siitä syystä, että käytän nykyisellään Rubya hyvin paljon ja olen käytännössä hyljännyt PHP:n. Eli syyt olivat melko puhtaasti tunnepohjalla, ainut tätä puoltanut puhdas järkiseikka oli se, että Wordpressistä löytyi yhteen väliin uusia turva-aukkoja tiheämpään, kuin minä kirjoittelin juttuja blogiini.

Eri vaihtoehtoja tarkasteltuani olin alunperin päätymässä valitsemaan Radiant CMS:n, joka on Ruby on Railsin päälle rakennettu sisällönhallintajärjestelmä, mutta Hakalan Antti onnistui puhumaan ympäri ja lopulta blogin generoinnista huolehtiikin Jekyll ja kommenteista Disqus.

Tämän ratkaisun etuna on se, että artikkeleiden kirjoitteluun pystyy mukavasti käyttämään haluamiaan ohjelmia ja varmuuskopiot pysyvät varmasti ainakin kahdessa paikassa, koska kaikki blogin data on versionhallinnassa. Luonnollisesti tämä uusi ratkaisu on myös huomattavasti kevyempi palvelimelle. Lisäksi tulevaisuudessa saatan mahdollisesti hyödyntää Jekyllin tapaa käsitellä kategorioita kaksikieliseen blogisisältöön, sekä valokuvablogiosioon.

HUOM. Samalla muuttuivat myös tuoreimmat artikkelit sisältävien syötteiden osoitteet seuraavanlaisiksi. RSS: http://iiska.kapsi.fi/rss.xml ja Atom: http://iiska.kapsi.fi/atom.xml

blog comments powered by Disqus