Viikon linkkivinkit

Kokoelma kiinnostavia artikkeleita ja muita löytöjä, joita olen kohdannut viime aikoina.

The Jellyfish Entrepreneur – artikkeli miehestä joka perusti lemmikkimeduusa-akvaarioverkkokaupan ja samalla markkinat meduusoille sopiville akvaarioille aloittamalla pelkillä verkkosivuilla ja Google Adwords -kampanjalla.

Cognitive Overhead, Or Why Your Product Isn’t As Simple As You Think – käytettävyyden ja käyttöliittymien suunnitelusta ja niiden kognitiivisesta kuormittavuudesta käyttäjän näkökulmasta. Esimerkiksi automaattinen taustatoiminta voi aiheuttaa tällaista ylikuormaa, jos käyttäjä on epävarma sen toiminnasta, tai se aiheuttaa vääriä tuloksia, kuten vaikkapa Excelin automaattiset muotoilut.

What’s Inside Google Glass? – Google-lasit purettu ja sisälmykset esitelty.

What’s Wrong with the iOS 7 Icons? – analyysi uuden iOS -version käyttöliittymän sovellusikoneista.

Prince Of Persia Code Review – katselmus alkuperäisen 1989 julkaistun Prince of Persia -pelin assembly -lähdekoodiin. Artikkelissa käsitellään tähän mennessä lähinnä levyasema- ja käynnistysrutiinit, sekä tuonaikaiset mahdollisuudet koodin organisointiin. Avaa hyvin niitä optimointikeinoja, joita tuonajan peliteollisuudessa jouduttiin keksimään. Toivottavasti jatkoa on tulossa jossain vaiheessa.

XKCD: Ice sheets – hieno havainnollistus jääkaudenaikaisen jääpeitteen paksuudesta suhteessa nykyisiin pilvenpiirtäjiin.

blog comments powered by Disqus