Kindle tuli taloon

Kuten aiemmin kirjoittelin, olen jo jonkin aikaa suunnitellut lukulaitteen hankintaa ja nyt lopulta päädyin Kindleen, jonka hankin muutama viikko sitten. Valintani osui uuteen Kindle 4:n näppäimelliseen versioon (Kosketusnäytöllistä ei vielä USAn ulkopuolelle voi tilata) ja olen ollut hyvin tyytyväinen hankintaan.

E-ink näytöltä on mukava lukea kirjoja ja luonnollisesti mukana on hakuominaisuudet, linkkien seuraaminen, kirjanmerkkien ja alleviivausten lisäily jne.

Kirjojen ohella laite on ollut kätevä myös luentomateriaalien ja esimerkiksi pidempien blog-artikkelien lukemiseen. Amazonilta saa laitekohtaisen @kindle.com -sähköpostiosoitteen, johon lähetetyt liitetiedostot ilmestyvät Kindleen wlan-yhteyden ollessa saatavilla.

Instapaper ja Klip.me hyödyntävät myös kyseistä sähköpostiosoitetta, joten niiden kautta olen siirtänyt selaimessa auki olleita pidempiä tekstejä Kindlellä luettaviksi. Instapaper tosin lähettää vain pelkän tekstin ilman kuvia, joten olen siirtynyt käyttämään pääasiassa Klip.me:n Firefox bookmarkletia ja Chromium lisäosaa.

blog comments powered by Disqus